Even voorstellen

We can all find pleasure in our ability to move” (Rudolf Laban)

Welkom bij danstheater Wilde Honing (voorheen Dansexpress). Mijn naam is Anne Marie J.W. Verhoeven, eigenaar van deze eenvrouwszaak, opgericht na mijn hbo opleiding modern educatieve dans in 2006, met als doel kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de uitdrukkingsmogelijkheden van het lichaam in beweging. Elk jaar verdiep en verbreed ik me middels bijscholing, bewegingsstudie- en trainingen. Ook werk ik als zangeres, songwriter en performer onder de naam Pieke Joue.

Opdrachtgevers   Ruim vijftien jaar werk ik voor diverse opdrachtgevers als Centra voor de Kunsten, provinciale instellingen voor Cultuureducatie en danscentra; alsmede in het domein Zorg & Kunsteducatie met verschillende doelgroepen.

De bronnen waaruit ik werk en ben opgeleid:

Met dank aan een Ontwikkelsubsidie van de Gemeente Utrecht ben ik dit jaar gestart aan de verdiepende studie tot Laban/Bartenieff Movement Analist bij Emove Institute.

Laban/Bartenieff Movement System: Laban was een groot visionair en danspionier en van grote betekenis voor de moderne dans. Hij ontwikkelde een universele en tevens unieke bewegingsleer waarbij Body, Effort, Space en Shape de elementen van beweging zijn. Laban/Bartenieff of LBMS, is een holistische wijze van bewegen waarbij je meer connectie én meer expressieve mogelijkheden in je totale lichaam gaat ervaren.

Pilates Ground-Control: Dagelijks ondervind ik zelf de voordelen van deze bewegingsmethode die gericht is op training en behoud van een sterke ‘core’ ofwel centrum en soepele wervelkolom. Het is onderhoud qua kracht en flexibiliteit voor ieders lichaam. Daarom besloot ik de opleiding te gaan doen en ben inmiddels gediplomeerd Pilates-docent (Debbie Jenner Pilates Company, A’dam).

Sherborne bewegingspedagogiek (Laban-based)
Deze methode helpt dreumesen, peuters, kleuters, kinderen en volwassenen hun lichaamsbewustzijn te verbeteren, sociaal-emotioneel stabieler en vaardiger te worden en zo aan zelfvertrouwen te winnen. Naast gewoon mijn eigen stijl gebruik ik deze methodiek in de ouder/kind cursussen.

Lessen op aanvraag In de vorm van een passend dans & bewegingsaanbod voor iedereen, jong en oud. Een extra uitdaging vind ik in het werken met speciale groepen zoals jonge of oudere mensen met verstandelijke en motorische beperkingen.

Liedtheater ‘Waterland’ voor primair onderwijs, kinderopvang, theaters en bibliotheken. Met accordeoniste en theatermaker Viève Buijs speel en zing ik in ‘Waterland’. Waterland is een theatraal liedjesprogramma voor kinderen vanaf 3 jaar, waarbij de kinderen hier en daar kunnen meezingen en -dansen. Als je hier meer over wilt weten, kijk dan op http://www.vievebuijs.nl  Op deze website kun je terecht voor meer informatie en boekingen. Waterland is heel geschikt voor peuterscholen en basisscholen, groep 1 t/m 3.

Creativiteit en Beleving in dans- en bewegingseducatie

Copyright website en content: Anne Marie J.W. Verhoeven, danstheater Wilde Honing (voorheen Dansexpress). All rights reserved.